Soproni borvidék

Szőlőterületeik, a soproni borvidéken a Fertő tavat körülölelő dombokon és lankáikon terülnek el, mintegy 15,3 hektáron. Elsősorban vörösborok készítésével foglalkozik, így szőlőültetvényei 75%-án vörös, 25%-án pedig fehérszőlőt termesztenek. Különös figyelmet fordítanak a kiváló szőlő termesztésére, amit a nagyon visszafogott tőketerheléssel érnek el, ha az adott évjárat megkívánja még fürtválogatással is korlátozzák a termést. Ennek a fajta szőlőtermesztésnek köszönhetően boraik gazdag íz világgal rendelkeznek. A tökéletes érettségi állapotba lévő, teljesen egészséges szőlőt kézzel szüretelik. A leszüretelt szőlőt kíméletesen dolgozzák fel. Vörösboraikat kizárólag a tradíciókra támaszkodva, nyílt erjesztőkádakban kézi csömöszöléssel készítik.

A vörösborokat fajtától függően 225 literes tölgyfahordókba érlelik 12 hónaptól 24 hónapig. A tölgyfahordós érlelést hosszú idejű palackos érlelés követi. A borokhoz kizárólag saját termesztésű szőlőt használnak, mert kiváló bort csak kiváló minőségű alapanyagból lehet készíteni, törekedve a dűlőket hitelesen visszaadó fajtajelleges borok készítésére.

Bővebben - Borok